Безвизен режим кон ЕУ - инструкции

29.12.2009 16:54
013-bezvizno-patuvanje-vo-EU.jpg

Од 19 декември 2009-та година, на граѓаните на нашата земја повеќе нема да им бидат потребни визи за да патуваат во 25 земји членки на ЕУ и три земји кои не се членки а кои се дел од Шенген зоната. Граѓаните кои поседуваат биометриски пасош сега ќе можат слободно да патуваат на краткорочни патувања до 90 дена секој шест месеци во овие земји, без разлика дали патуваат за деловни цели, студирање или туризам.

Оваа брошура дава краток преглед на новите правила за патување во земјите од Шенген зоната, препораки за патниците и други корисни информации во врска со визната либерализација.

Упатуваме благодарност до Делегацијата на Европската Унија поради дозволата за објавување на нивното издание на окно.

Бесплатно преземете ја од линкот подолу:

ПрилогГолемина
Преземи2.63 MB
Преземи924.35 KB
Европа / ЕУ / e-book / е-книга / визи

ОкоБоли главаВицФото