Прашувалки (3)

12.08.2015 10:18
Прашувалки (3)

Валкани прсти

Зошто црнците не сакаат да јадат бели чоколади?
- За да не ги извалкаат прстите!

 

Гасеница

Што била мадам Батерфлај во младоста?
- Гусеница.

 

Брусхалтер и 16 нозе

Што има 16 нозе, брусхалтер, и свирка во шума?
- Снежана и седумте џуџиња.

 

Слон или банана

Како да разликувате слон од банана?
- Обидете се тоа да го подигнете. Ако не можете, тогаш веројатно е слон. Но можеби е и некоја тешка банана.

 

Цицки и раце

Зошто кокошките немаат цицки?
- Бидејќи петлите немаат раце.

 

Слухот на глувите

Зошто смрди прдежот?
- За да го слушнат глувите.

Слонот и теглата пекмез

Што се добива кога ќе се вкрстат слон и тегла пекмез?
- Слон што се лепи за непце, или пекмез со добра меморија.

 

Зебрата и леопардот

Што се добива кога ќе се вкрстат зебра и леопард?
- Ноти.

 

Кравата и октоподот

Што се добива кога ќе се вкрстат крава и октопод?
- Крава којашто самата се молзе.

 

Иднината на песимизмот

Кој најреално ја проценува ситуацијата?
- Оној што со оптимизам гледа на иднината на песимизмот.

 

Губење нерви

Зошто никогаш не вреди да се губат нервите?
- Бидејќи на ниту еден наоѓач не му се потребни.

 

Дупките како храна

Кои животни се задоволуваат со најмалку храна?
- Молците, оти јадат само дупки.

Кисело се смешка

Кое животно личи на куче, има жолти петна по телото, и кисело се смешка?
- Хиена без смисла за хумор.

 

Крзно

Што е крзно?
- Кожа која го променила животното.

 

Торта при тоа

Како фригидна жена да најде задоволство во сексот?
- Треба да јаде торта при тоа.

 

Волна и лекови

Што е тоа: околу волна, а внатре лекови?
- Овци трчаат околу аптека.

 

Циник

Кој е циник?
- Човек кој кога ќе намириса некое цвеќе - го бара мртовечкиот ковчег.

(крај)

Кон првиот дел
Кон вториот дел


Гифови: James Kerr

Слични содржини

Книжевност / Уметност
Книжевност / Уметност
Книжевност / Уживање / Култура
Книжевност / Уживање / Култура
Книжевност / Уживање / Култура
Книжевност / Уживање / Култура
Книжевност / Уживање / Култура

ОкоБоли главаВицФото