Визуелниот хумор во концептуалните фотографии на Брук Дејвис

30.05.2016 22:57
Визуелниот хумор во концептуалните фотографии на Брок Дејвис

Фотографот Брук Дејвис покрај тоа што се занимава со уметност и ја воодушевува својата легија на Инстаграм следбеници, работи и како креативен директор во студиото Space150 со седиште во Минеаполис. Oткако направи мала креативна пауза кон крајот на 2015 година, Дејвис неодамна започна со објавување на нови слики низ кои се провлекува неговата совршена смисла за визуелен хумор.

Извор: www.thisiscolossal.com

Слични содржини

Фотографија / Живот / Уметност
Општество / Фотографија
Активизам / Фотографија / Уметност
Општество / Фотографија / Култура / Уметност
Фотографија / Живот / Уметност

ОкоБоли главаВицФото