Скопје Red Light District

18.12.17 17:39

Оваа година за прв пат се организираше Скопје ред лат дистрикт, перформанс кој има цел да им го доближи на граѓаните на Македонија шармот на Црвените фенери во Амстердам, но и да испрати порака за заштита и унапредување на правата на сексуалните работници.

„Пораката како и секоја година е иста, насилството врз сексуалните работници треба да престане, притоа бараме мерки од самата полиција, од надлежните институции. Наместо да ги маргинализираат и социјално да ги исклучуваат сексуалните работници, да преземат мерки кон нивна заштита, пред сè од насилство“, велат од организаторите од иницијативата Стар-Стар.

Подолу можете да погледнете фотографии на Ванчо Џамбаски од настанот кој се одржа на 16 декември.

ОкоБоли главаВицФото