Планетата без нас

08.01.19 01:36

Што би се случило ако одеднаш ги снема сите луѓе од планетата?

Погледенте го ова апокалиптично видео кое одговара на прашањето што ако од лицето на Земјата исчезне човечката раса; светот би станал сосема поинакво место.

Освен хидроцентралите, многу брзо би престанале да функционираат сите други извори на енергија. За два или три дена сите подземни метроа би биле поплавени, за 5 или десет дена сите домашни миленици и животни што живеат на фарми најверојатно би умереле од глад.

Но, животот на планетата Земја би опстанал уште 500 милиони години...

Извор: Youtube

Слични содржини

Око

ОкоБоли главаВицФото