„Бањи“- анимиран филм

04.03.19 01:35

Краткиот анимиран филм „Бањите“ (The Baths) на Грејс Ли (Grace Lee) го истражува комплексниот процес на ослободување од некоја идеја, личност или дел од себе.

Посетителите на бањата се соочени со еден необичен настан кој ја прекинува нивната смирувачка рутина.

Грејс Ли е аниматорка која дилпломирала на Универзитетот Голдсмитс, во Лондон,во 2017 година. Нејзината уметничка пракса вклучува слики, цртежи и анимации, кои се дел од приватни збирки во Велика Британија, САД и Русија.

Извор: Youtube

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото