Раце

17.09.2019 13:35

Јоцо Бомба
секогаш кога ќе мине по улицата
живо разговара
сам со себе
сопрен во времето
како Дунав
минатата зима
кога се заледи
и кога лебедите
како бели цветови
останаа замрзнати под ледот.
Никој не нè подготви
за смртта на лебедите,
тоа си го помислив.
Никој не нè подготвува
за сликите
кои сопираат во нас,
и нема назад.
Сè научив од реката.

Превод: П. В.

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото