жолта жива

31.10.2019 13:57

Стопено облаче врз планина корнет,
трепери ливче желно за свет.
улицата ме знае.
крошна не прима сива,
има есен и жолта жива.
во паркчето човек со другарот куче,
пред влезот маче на перниче,
детска рака знае галка,
дедо по тазе лепче, нè мисли баба,
низ ајварче 'рти мојот балкан.

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото