Раселување

29.11.2019 15:40

Деновите минуваат

Стануваат
Еден долг ден
Зборовите бегаат –

Планина разум сол

Сенките
Пискаат ко воз

Ноќи во воз

Стануваат
Една долга ноќ
Зборовите одлетуваат –

Пасош количка права

Чекање на граници
Како птици
На несигурни гранки каде


Сенките
Шушкаат ко дожд

Мириса на бол

 

Превод: Марија Тодорова 

 

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото