Секуларна песничка

05.06.2020 15:38

Религија - што е тоа?
Баобаб маскиран во боа?
Авион што нурка в море?
Дно што сака да скокне горе?
Гајтан веѓа од розов црв?
Зашеќерен планински врв?
На животните не им е грижа,
пред секакви божества мижат,
во Исус, Мухамед ил’ Буда
не верува ни осата луда.

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото