Пу за Мите, пу за сите!

28.06.2022 09:18

Во шумата криенка се игра:
ене го мечокот – зад кактус,
колибрито се крие зад игла,
гнуто зад розов аспарагус.

На магарето увото му ѕирка,
на зајко му се гледа опавчето,
ајкулчето се крие зад икра,
а рунтавиот пес зад мачето.

Нојот со затворени очи бара,
му слетува на глава бубамара,
му вели оти ќе му донесе гости,

штом завршат пролетните пости,
кога одеднаш еднорогот Мите
извика: „Пу за мене, пу за сите!“

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото