Вечно ловиште

27.06.2020 17:05

Часовите ги поминувам во трпеливо чекање.
Се кријам меѓу гранките,
имам земја на лицето,
пленот го сонувам
и никогаш ништо не уловувам.
Деновите ги поминувам во трпелива глад.
Во очите имам музика и чад.
Бавно и нежно ги правам моите стапици
во кои се фаќаат шарените птици,
а потоа ги пуштам
и залудна е мојата пушка.
Вековите ги поминувам во трпеливо умирање,
скриен во мојот ров
во безнадежна игра,
во безнадежен лов
во кој се вљубувам и
самиот себеси се уривам,
бидејќи не умеам да убивам.

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото