Поет в кино

19.09.2020 09:46

На поетот в кино му е најфино
ако одненадеж си рече "кадар-стоп",
зашто осветлен од творечкиот сноп
го здогледал во некое кадро
бараното стихувано јадро!

На поетот в кино му е најфино
кога загледан во филмската перспектива
напати се пренесува во поетската нива
од која режијата стихови зема
и ги реди во филмската тема.

Но, ако сериозно се земе,
на поетот в кино му е најфино
кога со ќерката и со синот,
растоварени од секојдневното бреме
шетаат безгрижни низ филмското време!

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото