Можеа да ни станат најголеми пријатели

20.12.2020 22:49

Ме чуди само како Бугарите успеаја да ја продадат како европски консенуз фразата за „погрешно толкување на историјата“. Опседнати се. Веројатно затоа што најчесто биле на погрешната страна во историјата. И сѐ други им се виновни за тоа.

Сега имаа шанса да бидат на вистинската страна. Можеа да ни станат најголеми пријатели. А ни станаа најголеми непријатели.

Горан Михајловски, СДК, 18.12.20.

 

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото