Десет илјади чекори за 3 минути

27.01.21 14:35

За повеќето луѓе е тешко замисливо како изгледаат 10 илјади чекори во 3 минути, но тоа е мотото на кампањата за шведската непрофитна организација „Generation Pep“ за повеќе движење и спортување, кампања која е наменета првенствено за младите луѓе. Кампањата е направена како одговор на податоците на Светската здравствена организација дека околу 340 милиони деца и млади во светот имаат прекумерна тежина.

Во главната улога во видеото е 9-годишната Лилијана Илунга (Lilyana Ilunga), танчерски вундеркинд. Извор: thisiscolossal.com

 

Слични содржини

Око

ОкоБоли главаВицФото