Од 1.240 државни органи кои добиваат пари од Буџетот, за околу 250-300 никој не знае кои се, што се

08.10.2021 17:04

Имате инспекторати и со двајца вработени и директор. Инспекторати за јазик, агенции за храна, за спорт, за сешто. Сите се направени со закони лекс специјалис. Сè се тоа органи направени со мали закончиња. Не се со Законот за организација и начин на работата на органите на управа, како што се Трудовиот, Инспекторатот за образование и други, со сите нишани формирани.

Од 1.240 државни органи кои добиваат пари од Буџетот, за околу 250-300 никој не знае кои се, што се. Овие околу 300 скриени органи имаат и Управни одбори, Надзорни одбори, директори, коли, пари, но никој не знае кај се. Никој не може да ги најде.

Борче Давитковски, СДК, 04.10.21.

 

Слични содржини

нема
Боли глава

ОкоБоли главаВицФото