Фестивал на инклузија

06.09.2023 10:11
Фестивал на инклузија од 7-ми до 10-ти септември

Во скопската општина Кисела Вода, во Домот на Културата Билјана Беличанец, од 7 до 10 септември ќе се одржува второто издание на Фестивалот на инклузија.

Програмата вклучува различни изложби, дискусии, работилници, проекции на филмови и концерти.

Фестивалот ќе биде отворен на 7-ми септември со изложбата на уметнички фотографии на Драги Неделчевски и Небојша Гелевски, насловена „Запознавање и преифаќање” и музичкиот концерт на македонскиот трап-изведувач Пајак.

Следните два дена ќе бидат исполнети со неколку работилници за деца и млади, изведба на инклузивен хор на деца со и без попреченост, концерт на македонскиот фанк/алтернативен бенд Funk Shui, проекции на неколку филмови, инклузивна театарска претстава на танцовото студио Еурека Катерина, и уште многу други интересни настани.

Целосната програма може да ја погледнете подолу:

Извор: https://www.radiomof.mk/

ОкоБоли главаВицФото