Герилски градинар

19.04.2012 14:28
Герилски градинар

Ви го претставуваме проектот на герилско градинарство, што нема да ви донесе градинарски плодови на маса, но ќе помогне да се актуелизираат одредени важни прашања кои постојат во сите поголеми градови.

The Pothele Gardener“ е мистериозен градинар кој своите мали и зелени инсталации ги „шири“ низ уличните дупки во источен Лондон. Неговиот концепт подразбира нагласување на недостатокот на зеленило, зелени зони, паркови, а воедно и ја акцентира оштетената и уништена патна инфраструктура.

Погледнете ги фотографиите во продолжение и видеото за тоа како реагираат случајните минувачи на овој интересен, креативен и активистички проект.

Your browser is not able to display this multimedia content.

Извор: Pogledaj.to

Прекрасно! Ем генијална

Прекрасно! Ем генијална уметност, ем генијален активизам! Ова се најблагородните човечки проекти...

ОкоБоли главаВицФото