Автомобил vs. велосипед

25.11.13 08:56

Претставуваме кратка видео споредба на превозот со автомобил и велосипед во Скопје, на делница од 6 километри, од населбата Ѓорче Петров до Дебар Маало. Велосипедот заостанува само нешто повеќе од една минута.

Освен што е здраво за граѓаните и за околината, возењето велосипед заштедува и пари, а се покажува и како поефикасно превозно средство кога има метеж во сообраќајот.

Слични содржини

Екологија / Око

ОкоБоли главаВицФото