„Додека да трепнеш“ - краток филм

03.04.21 10:21

Во краткиот анимиран филм „Додека да трепнеш“ (A blink od an eye), германската режисерка Киана Нагшине (Kiana Naghshineh) го опишува ужасниот чин на сексуално насилство, кој се случува ноќе во една пуста улица.

Филмот се базира на сопственото искуство на авторката и заради вознемирувачката содржина не се препорачува за личности кои преживеале сексуално насилство.

Филмот е произведен во 2018 година и оттогаш има добиено бројни награди на престижни европски филмски фестивали. Извор: Vimeo

Слични содржини

Око

ОкоБоли главаВицФото