Откачените скулптури на Баранга

17.01.11 12:12

Рони Баранга (1973) е израелски уметник чија специјалност се скулптури од глина и керамика. Своите дела ги изложувал во Израел, Италија, В. Британија и други земји. Во оваа серија тој создаде откачени, помалку бизарни садови и прибор за домаќинство, како и скулптури кои предизвикуваат морници кај гледачот.

*КЛИКНИ НА СЛИКИТЕ ЗА ПОКРУПЕН SLIDESHOW

 

*КЛИКНИ НА СЛИКИТЕ ЗА ПОКРУПЕН SLIDESHOW

 

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото