Остана ли некој сериозен и одговорен во земјава?

05.09.2022 12:29

Порталите пишуваат „вести” за самоубиство на средношколец, а веста ја презеле од фејсбук статус. Зарем вака се третира тема од овој тип во медиуми? Па не пишувате за есенски стајлинзи, аман! Постојат купишта достапни совети како се известува за самоубиство, ама ниеден од нив не вика искористете вест од рандом фб профил и шибајте со кликови. Остана ли некој сериозен и одговорен во земјава?

Ирена Цветковиќ, Фејсбук, 02.09.22.