Зачитливи, дочитливи и препрочитливи!

07.05.2019 13:10
Зачитливи, дочитливи и препрочитливи!

На саемот на книгата, што ќе одржи од 8 до 14 мај во салата „Борис Трајковски“, книгоиздателството Темплум настапува со дваесетина нови наслови, издадени последниве неколку месеци.

Се разбира, на Саемот, по саемски цени, ќе можат да се најдат и постарите изданија од сите Темплум едиции: Магма, Градот, Лифт, Во 5 кај вртелешките!, Триста ветрила!, Квир сквер, Катапулт, Модерна Македонија, 20/21 Век, како и броеви на списанието Маргина (по неколкугодишна пауза излезе и нова Маргина, посветена на стогодишнината од формирањето на Југославија).
Овде, почитувани читатели, можете да го видете
саемскиот каталог на Темплум.


Саемски календар на Темплум

Темплум авторите своите книги ќе ги потпишуваат:

 

четврток, 09 мај., од 16 до 18 часот

Бранко Тричковски четврток, 09 мај, од 18 до 20 часот

Брадестиот Џо петок, 10 мај, од 17 до 19 часот

Тања Урошевиќ и Влада Урошевиќ Сабота, 11 мај, од 11 до 13 часот

Николина Андова Шопова недела, 12 мај, од 13 до 15 часот

Ѕвездан Георгиевскинедела, 12 мај, од 15 до 17 часот

Зоран Анчевскинедела, 13 мај, од 17 до 19 часот

Андреј Ал Асади понеделник, 13 мај, од 15 до 17 часот

Борислав Јарчевскипонеделник, 13 мај, од 17 до 19 часот

Будимка Поповска - Будепонеделник, 13 мај, од 18 до 20 часот

Ѓорѓе Јовановиќ и Пандалф Вулкански

ПрилогГолемина
Templum katalog 2019.pdf12.34 MB

Слични содржини

Уживање / Култура / Настан
Книжевност / Култура / Настан

ОкоБоли главаВицФото