Необични дрвја

13.05.20 10:15

Местата каде се среќаваат природното и човечката структура го привлекуваат вниманието на фотографката од Лос Анџелес, Синзијана Велическу (Sinziana Velicescu).

Во нејзината серија „Дрво расте во…“, Велическу документира дрвја и грмушки што растат заедно, или покрај зградите и оградите со пастелни бои, во областа на Лос Анџелес. Некои, како чемпресите со врата над вратата, оптички го намалуваат пејзажот на градби.

„Дел од мојот процес е шетањето или возењето низ населбите во и околу Лос Анџелес и спонтаното спојување на овие сцени“, вели Велическу. „Дрвјата што ги барам се оние кои имаат карактер, толку многу што може да ги заменат човечките субјекти. Најмногу ме фасцинираат дрвјата што се чувствуваат заглавени во урбаниот пејзаж во кој се наоѓаат или се обидуваат на некој начин да ја надминат околината “.

Извор: thisiscolossal.com

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото