Празни шапки

02.04.2021 09:52

Со градот Празни шапки владее една достоинствена кралица. Неговите единствени жители се празните шапки. Дебели стаорци, дебели мачки и дебели лилјаци понекогаш се гледаат на улиците, но и тие не се сметаат за ништо друго освен за празни шапки. Неколку патници кои го посетиле градов го опишуваат како застрашувачко место, оти човек тука брзо почнува да сфаќа дека не е ништо друго освен празна шапка.

Кралицата на Празните шапки непрестајно во себе мрмори: „Негде нешто не штима, нешто е гнило во државава“. Никој не ги разбира нејзините загадочни зборови.

Превод: П. В.

 

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото