Можно ли е само РС Македонија да е мултиетничка држава?

02.12.2021 11:44

Можно ли е само РС Македонија да е мултиетничка држава, а нејзините соседи да се „чисти“ национални држави? Како може кај нив да нема малцинства, кога ги има во Македонија? А, притоа, тие самите тврдат дека имало периоди кога припаѓале на исти царства и империи? Што се случило тогаш со национално „различните" во соседните држави?

Кица Колбе, Дојче Веле / Окно, 02.12.21.

 

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото