Преродбата преродува!

21.10.2011 10:59
Преродбата преродува!

Александрија, 2014

Декриминализацијата на многуженството значи враќање кон македонските традиции, има благослов од верските лидери, експертите и феминистките и ќе ја подобри демографската и меѓународната состојба на Република Македонија.

Предлог за декриминализација на многуженството

Здружението „Антички Македониум“ од Паљурци денеска поднесе иницијатива до Собранието на Република Македонија за бришење на кривичното дело „двобрачност“ од кривичниот законик.

Здружението, кое има за цел „осознавање за постоењето на континентот на Македонскиот народ од Античко време до денес“, на денешната прес-конференција ги образложи главните причини зошто „двобрачноста“ не треба да се третира повеќе како кривично дело.

„Секако, главната причина за декриминализацијата на многуженството е возобновувањето на нашиот традиционален обичај, истиснат од комуњарите. Нашите антички кралеви биле многуженци, зошто да не бидеме и ние?“ – изјави академикот Александар Моронски, автор на прочуениот роман „Марсовски јасновидец во контакт со духот на Александар Македонски“.

Верските лидери го поддржуваат предлогот

Повеќето верски лидери го поддржаа предлогот за легализирање на многуженството. Претставникот на МПЦ-ОА, г-дин, г-дин, г-дин Камен ја отвори македонската Библија и новинарите ги потсети дека „Исав се ожени со ќерките ханански“. Г-дин, г-дин, г-дин Камен Охридско-македонски предупреди и на мудрата библиска заповед од „Втора книга Мојсеева“: „Ако се ожени со друга, не смее на првата да ѝ ги крати: храната, облеката или нејзините брачни права.“ На прашањето на новинарката од Македонската тупавизија што се подразбира под „нејзините брачни права“ ако нејзиниот сопруг донесе двапати помлада сопруга во брачниот кревет, премудриот г-дин г-дин г-дин Камен Охридско-македонски и одговори пред да влезе во новиот џип: „Посетете ја најблиската црква, таму нашите попови многуженци ќе ви објаснат“.

Претставничката на здружението „Сопругите и исламот“ истакна дека полигинијата е дел од куранот појаснувајќи дека мажот смее да има најмногу четири сопруги истовремено. На прашање на новинарот од порталот „Курајбер“ дали ѝ пречи тоа што предлог за легализација се однесува само на многуженството, забулената сопруга срамежливо одговори: „Воопшто не ми пречи. Доколку се родев како маж, и јас ќе сакав да бидам венчана за неколку жени“.

Предлог законот за легализација на многуженството наиде на воодушевување кај припадниците на Харе Кришна, кои одржаа славенички концерт мантрајќи за симболичкото женење на Кришна со над 16 000 отфрлени ќерки. И претставникот за печат на Големата ложа на Македонија, потсети дека библискиот крал Соломон „сигурно немаше да го сметаат за мудар, ако немаше 700 жени и 300 конкубини“. Единствено претставникот на македонските Мормони јавно го осуди предлогот за легализирање на многуженството.

Експертите укажуваат на предностите од многуженството

На скотскиот универзитет се одржа тркалезна маса на тема „Многуженството и преродбата“. Професорот по биологија Живота Трајковиќ истакна дека многуженството е „природна состојба на човештвото“.

Професорот по антропологија им објасни на присутните дека историјата на антропологијата забележала најголем број општества со зачестена полигинија. Професорот по социологија на религијата Богољуб Војневски потврди дека полигамијата е библиски благословена од Бога: „Не залудно Бог ги создал Адам, Лилит и Ева“.

И феминистките немаат ништо против многуженството

Феминистките од Центарот за преродбенички студии научно образложија зошто легализирањето на многуженството ќе придонесе за родова еднаквост: „Во услови кога имаме приближно еднаков број на жени и мажи, а нееднаква распределба на ресурсите, жените се реалните губитници од криминализирањето на многуженството“ – истакна Жанина Цветкова Николиќ Петрова (која гордо ги носи трите презимиња од нејзините поранешни сопрузи).

Многуженството ќе ги подобри меѓународните односи на Република Македонија

Експертите по меѓународни односи потврдија дека легализирањето на многуженството ќе отвори врата за дополнително признавање на нашата држава под уставното име и развој на меѓународните односи на Република Македонија со повеќе земји. „Легализирањето на многуженството сигурно ќе придонесе за затоплување на односите помеѓу Македонија и Судан, бидејќи нивниот претседател го охрабрува многуженството заради пораст на населението“ – ни изјави политологот Владо Божемски, од институтот за античко-македонска монархија.

„И претседателот на Јужноафриканската Република најави посета на Македонија, заедно со неговите три сегашни сопруги и 20-те деца. Ајде, белким ќе имаме среќа да бендиса некоја ’китка шарена’ и да го заигра шестиот свадбен зулу танц пред ’воинот на коњ’. Тоа сигурно ќе придонесе не само за јакнење на нашиот меѓународен имиџ, туку и за развој на македонскиот туризам“ – ни соопштија од кабинетот на претседателот на Република Македонија.

пишувањето за вакви теми

пишувањето за вакви теми предизвикува големи реакции во јавноста, и мисли т.е. вели, потписникот на овие редови е убеден дека семејството е тврдина од масло и хризантеми и мораме да ја браниме со курова мудрост, љубовна апатија, храброст без муда и со сперма. спермата мора да ја цедиме како што тоа јас го правам, рече ноне.

најнезгодните закони и

најнезгодните закони и правила на ај оу. по инцидентот во ај уо парламентот, каде јас, изделкан до пупак и неговата сејфединомерагиќ испушовска свирец до шупак пријателка заедно со германскиот шит магарец шаципокакис ни го издрка на дебата, испуши и исшутка да си се лижеме до смрт, се постави прашањето зошто нашиот висок тон бил толку навредлив за организаторите на дебатата која имаше за цел да ја оцрни малаконија и да го засере медиумскиот мрак. организаторите беа од шитналијансата на шлапатарите и клептократите за ајвропа, кои, освен што се стока и говна, фашисти и све тоа, интимуси кои си ги гледаат со сателистите панелисти од нашата држава (читај: лешинари). ја прв дознав како во ај оу парламентот на кванташки начин се бореле за права на педерите. па чоече, ја педер, а они мене, ја се борам за тебе.

несакајќи да навлегувам во

несакајќи да навлегувам во моите лични сексуални апетити и определби, ви тврдам, со официјалните сателит панелисти и какаторите модератори сум се лижел, рече ноненовиќ.

сакам да се позанимавам со европските педери на ај оу кои се наметнуваат од педер групациите зад парламентот, кои пред се пукаат тврдо и директно у напшите шупаци, изделко е сведок како му пукаа у шупак. све тоа контра балетанскиот конзервативизам кој го сркаме со од кога со патлка се здружив, да не речам му го испуш попуш на ќарим алиас керим, рече нонето.

несакајќи да навлегувам во

несакајќи да навлегувам во моите лични сексуални апетити и определби, ви тврдам, со официјалните сателит панелисти и какаторите модератори сум се лижел, рече ноненовиќ.

сакам да се позанимавам со ај оу педерите кои се наметнуваат од педер групациите зад парламентот, кои пукаат тврдо и директно у нашите мили шупаци; изделко е сведок како му пукаа у шупак. све тоа контра балетанскиот конзервативизам кој го сркаме од кога со патлак се здружив, да не речам му го испопушив на ќарим, рече нонето.

прво брак, па дете и на крајот да го изедат, тоа ли е целава работа, нончево засра.

средниот латиничен век е познат по: „deus vult“ („пастир така сака“). но, јас со пастир стојам појако од говно. со пастир ја ги гледаме регулативите на ај оу и констатиравме во присуство на ќарим, патлак и други тврди педери, имено, ваквата догма исчезнува и сега веќе важат зборовите на педерите, т.е. ние, нас, рече нено.

легализацијата на хомосексуални бракови?, абсолут да. во франција тоа е наречено кохабитација, што подразбира дека „пастирската процесиона педерска говнарија“ има право на вонбрачна заедница без деца. да го земеме примерот со анатомио, него го натераа да абортира, а сите знаеме какво педериште беше тој.

во ес а де на пример, преведено од гугл транслејт, тие тоа си го викаат „дај на пастир да му го бапнеме“.

и што?, кој мене ќе ми забрани да се дупам у г'с со изделкан од пупак, да му го цицам на ќерим и да побарам заштита како што направи олошкоски со „регистрирано педерско партнерство според догмата на пастир“.

а чешка, а данска, а финска, а фашизмот, а швајцарија, а нов зеланд, а дојчланд, а норвешка, а луксембург, а словенија? тоа значи ќе има дефицит на деца бре говна ни једни, рече ноната во де мол.

шитските шитохристијански и пастирски активисти го поставуваат прашањето дали конечната цел е брак, мрак, крак, право на деца, министри копиљаци од по 7 години како што е тоа во ес а де, ниска земја, белџм, суидн, ајсл'нд, грејт бритн, еспања и кен'да?

српската дилерка мршевиќ, у лифлетот „за демократски педери: семејства у кои сите се дупат кому иде“, ми кажа дека ај оу не може никого да натера на тврд педерски и педо секс, камоли пушење и малтретирање според догмата на пастир и окото на сашо.

Ноне, дај им книга на

Ноне, дај им книга на Темплумашите! Супер ти се заебанцииве, а и доста жестоки! Ваква литература баш и немало кај нас... Посебно ми се свиѓаат ингениозните игри со зборови (негде дури и грешките у куцање изгледаат интересно)... сјебувањето на граматичките правила исто така повремено делува јебитачно снажно - креативно цицање на деконструктивистички техники... Во секој случај, Ноне, браос! Од коментарите праиш мали уметнички форми, за радост и на педерското и на хомофобното читателство! А кој го тоа може?! Скоро никој -

за љубителот, пишува: за

за љубителот,
пишува:

за мајкаагонија има многу поволности, ќе има кредити за децата на педерите, децата од школска и претшкосла возраст ќе бидат обучени да препознаваат педери и шупаци, а „пастиријада на гордоста“, ќе има ако нареди пастир, а мислам после овој текст тоа е гарантирано. тоа што се случи во белград не треба да не загрижува, таму бевме во масовен број и апсевме идиоти кои не се педери, маму им ебам не педерска, рече нинанајнко.

Citatelive na okno se na

Citatelive na okno se na visoko zavidno nivo vo posledno vreme, koj od koj pogolema fekalija bez razlika na boja taa i e najmalku vazna vo momentov poso koga mirisa loso ni steti na site

Да знам кој си, ќе те здробам

Да знам кој си, ќе те здробам од ќотек. Со хебла!

Ти си фашист бе биполарен ни

Ти си фашист бе биполарен ни еден. А Жарко е одамна пролупан лик кој едниствено за што се грижи се хонорари...

Во жутата зграда, од трета

Во жутата зграда, од трета смена дежурниов. Те плаќаат или со љубов те работат?

Слични содржини

Жарко Трајаноски
Жарко Трајаноски
Жарко Трајаноски
Жарко Трајаноски
Жарко Трајаноски
Жарко Трајаноски

ОкоБоли главаВицФото