Хејтерска кутија

07.02.18 05:48

Хејтерска кутија е проект на уметникот кој создава под името Parse/Error, а се занимава со експерименти на полето на уметноста, дизајнот и технологијата.

Оваа навидум бизарна машина на хумористичен проблематизира прашања како цензурата, политичката коректност, култот на личноста, еволуцијата на социјалните норми, однесувањето на социјалните мрежи... 

The Hater Box from ParseError / UFUNK on Vimeo.

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото