Работа со повеќе значења

06.11.2018 13:51

Пред да се отвори кутијата
потребно е да се стави клуче
во брава
од внатрешната страна на кутијата.
Се разбира, за тоа да се направи
потребно е да се имаат невидливи прсти,
невидлива кутија,
секако
и невидливо клуче
со кое се обидувате да ја досегнете
таканаречената отаденост
на предметите и постапките.

Превод: П. В.

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото