Момчето со лице-камера

21.01.16 14:03

„Момчето со лице-камера“ е сатирична бајка за едно момче кое има камера наместо глава и секој момент околу него е обележан од фактот дека тој го снима тоа.

Овој краток филм на американскиот режисер Спенсер Браун, со нарација на Стивен Беркоф, кој на извонреден начин го прикажува денешниот начин на живот, е награден на десетина меѓународни филмски фестивали, меѓу кои и LSFF, Парискиот филмски фестивал, Isle of Man и други.

The Boy with a Camera for a Face from Spencer Brown on Vimeo.

Слични содржини

Технологија / Око
Око
Око

ОкоБоли главаВицФото