Важноста на детските цртежи

19.11.16 13:20

Инспиративно видео на Делфин Бурус, кое во нешто повеќе од две минути сумира дел од причините поради кои е важно да сме опкружени со детски цртежи.

Во свет во кој од возрасните се бара голема сериозност, дисциплина и рационалност, детските цртежи можат да бидат подотворена врата кон играта, креативноста и наивноста, кои понекогаш ни се неопходни.

Why children's drawings matter from Delphine Burrus on Vimeo.

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото