Пијаници

19.05.2017 05:34
Пијаници

ПИЈАНИЦИ

Пијаниците се луѓе кои пијат до дно и на екс. Но, го искривуваат лицето, зашто на дното повторно се гледаат себеси. Низ грлото на шишето набљудуваат далечни светови. Кога би имале посилна глава и повеќе вкус, би биле астрономи.

 

СЛОН

Слоновите се многу чувствителни и нервозни. Имаат бујна фантазија која им дозволува одвреме-навреме да заборават на својот изглед. Кога влегуваат во вода, ги затвораат очите. Кога ги гледаат своите нозе, се нервираат и плачат.

Познавав слон кој се заљуби во колибри. Слабееше, не спиеше и на крајот - срцето му препукна. Оние кои не ја познаваат природата на слонот, рекоа: беше толку гломазен.

Превод: Иван Шопов
Слика: Cathy Jourdan

Слични содржини

Книжевност
Книжевност
Книжевност
Книжевност

ОкоБоли главаВицФото