Имам прележано тешки доблести

27.08.2021 15:57
Имам прележано тешки доблести

 

Имам прележано тешки доблести.


Дојди кај мене ако немаш попаметна срамота.


Нормално дека правам почетнички грешки, та не сум заостаната!


Толку добро се извинувам, да ти е криво што сум згрешила.


Издавам особа со поглед на мое.


Одам само во смештај со убав поглед пошо сум прозоруша.

Извини што искочив од себе, ми требаше воздух.


Си дојдов на себе, ама не рачунав дека ќе треба да останувам толку долго.


Не можеш да дадеш сѐ од себе ако бегаш од она што си.


Супер е и екстровертност, ама во себе е гужвата.


- Како да стигнам до тебе?
- Ќе возиш право и ќе свртиш на улицата што ти е најсумљива.

 

Он е во арена, она е надарена.


Позади секое успешно 'те сакам' стои 'кој те ебе'.


Не те сакам за да не ти стварам притисок.


Ти фалат сантиметри да бидеш на висина на задачата.


Не им кажувај дека си низок, може нема да приметат.


Мислев дека го допреа моите зборови, но испадна дека е удрен.


Пред да одлучиш да глумиш умрен, да ти кажам дека такви ко тебе има со лопата да ги ринеш.

Слики: Ewa Juszkiewicz

Слични содржини

Книжевност
Книжевност

ОкоБоли главаВицФото